Home/Schilderijen- Boeken- Bestellen- Over mij- Contact

 

 

Marieke

Mijn naam is Marieke Maarleveld. Ik maak gedetailleerde portretten van mensen en dieren in olieverf, in een magisch-realistische setting. Dit kan ook op bestelling, het ontwerp maak ik eerst in overleg in Photoshop.
Ik hou van de wijze intense blik in de ogen van mensen en dieren als ze je aankijken, alsof je recht in hun ziel kijkt. Ik schilder graag ogen, en patronen zoals tattoo’s, en de patronen van dieren.

In mijn vrije werk hebben mijn  schilderijen als basis acryl- en olieverf, aangevuld met andere materialen zoals hout, stenen, bladgoud, zijde, kralen, en soms foto’s. Aardse elementen en natuurlijke materialen. Wat ik daarmee wil uitdrukken is de verbinding met de natuur en de ziel. Het op de grens van twee werelden zijn, geïnspireerd door sjamanisme, krachtdieren en de overtuiging dat de natuur bezield is.
Ik reis regelmatig naar Azië, en ben onder de indruk van de spiritualiteit daar, en ook van de tribale stoffen, kralen en patronen, die ik graag in mijn schilderijen gebruik. Ook word ik geïnspireerd door middeleeuwse en arabische illuminaties, ikonen en Tibetaanse thanka's.

Graag maak ik van sommige van mijn schilderijen verweerde objecten die in een stoffige hoek van een Mongoolse yurt of in een longhouse in de jungle van Borneo gevonden zouden kunnen zijn.