Home

Schilderijen

Boeken

Bestellen

Over mij

Contact

 

 

Marieke

Mijn naam is Marieke Maarleveld. Ik maak portretten van mensen en dieren in olieverf, in een magisch-realistische setting. Dit kan ook op bestelling, het ontwerp maak ik eerst in overleg in Photoshop.
Mijn eerdere schilderijen hebben als basis acryl- en olieverf, aangevuld met andere materialen zoals hout, stenen, bladgoud, zijde, kralen, en soms foto's van aarde, vuur en water. Aardse elementen en natuurlijke materialen.

Wat ik wil uitdrukken is de verbinding met de natuur en de ziel. De wijsheid in de intense blik van sommige mensen en dieren. Het op de grens van twee werelden zijn.

Al mijn schilderijen zijn geïnspireerd door sjamanisme, krachtdieren en de overtuiging dat de natuur bezield is, en bomen, rivieren en bergen heilig zijn.
Ik reis vaak naar Azië, en ben onder de indruk van de spiritualiteit daar, en ook van de tribale stoffen, kralen en patronen, die ik graag in mijn schilderijen gebruik. Ook word ik geinspireerd door middeleeuwse en arabische illuminaties, ikonen en Tibetaanse thanka's. Graag maak ik van sommige van mijn schilderijen verweerde objecten die in een stoffige hoek van een Mongoolse yurt of in een longhouse in de jungle van Borneo gevonden zouden kunnen zijn.

Ik schilder sinds mijn zestiende. Ik heb er altijd van gedroomd om er mijn beroep van te maken, en nu kan ik daar gelukkig naar streven. Ik heb intussen allerlei andere beroepen uitgeoefend, en daar veel van geleerd.